Katere značilnosti mora imeti avto na pedala?

pedalaŽe od nekdaj so si otroci želeli, da bi se lahko preizkusili v vožnji avtomobila na pedala. Za avto na pedala je značilno, da ga poganjamo preko pedal in preko verižnega prenosa, ki se vrši na zadnja kolesa.

Hitrost avtomobila je tako visoka, kako hitro lahko mali šofer poganja avtomobil. Tovrstni avtomobili so zelo priročni, saj z njimi naši otroci pridobivajo na konciji, se naučijo obračanja volana, izogibanja oviram, prilagoditi morajo hitrost določenim razmeram na poti, itd. Avtomobil na pedala je primeren za otroke od tretjega leta dalje, premajhni ne morejo uporabljati avtomobila na pedala, saj ne sežejo do pedal in jih ne morejo primerno poganjati. Lahko pa uporabljajo manjše podobne avtomobile, katere lahko z daljinskim upravljalnikom ali ročajem nadzorujejo tudi starši. Takšni avtomobili se uporabljajo za daljše sprehode, ko se ptrpci utrudijo in bi v kolikor bi sami hodili želeli v naročje, če pa je v bližini avtomobil na pedala, pa se lahko vsedejo, nekoliko poganjajo in tudi starši jim lahko pomagajo.

Modeli tovrstnih igrač so različni, zraven avtomobila obstaja tudi traktor na pedala. Traktor na pedal je podoben avtomobilu le da je v obliki traktorja in je namenjen vsem tistim otrokom, ki se radi igrajo kmetovalca, ki radi nakladajo in razkladajo kamenje, les, kopljejo in ustvarjajo. Traktor na pedal ima dodatno zraven tudi prikolico, nekatera podjetja omogočajo nakup v paketu, spet pri drugih je potrebno kupiti ločeno in je možno dokupiti različne dodatke. Preprosti avto na pedala nima omogočene zavore s katero bi lahko naš mladi šofer zaviral, kar pa ne velja za tehnološko izpopolnjene modele. Zavora omogoča, da lahko otrok zavira v ovinkih in zmanjša hitrost. V kolikor zavore ni, mora zmanjšati hitrost.

Tako traktor na pedala, kakor avto na pedala je prav tako odlično darilo, ki lahko našim malim nedebudnežem nariše nasmešek na obraz in jim omogoči, da se v času igre počutijo kot odrasli kmetje ali vozniki hitrega avtomobila. V času igre pa razvijajo nenehno svoje gibalne sposobnosti, občutek za ravnotežje, hitrost in medsebojno komunikacijo. Z avtomobilom se lahko odpravimo tudi na sprehod, pri čemer se otrok uči tudi same vožnje po pločniku in je na nek način vključen v prometni režim. S slednjim načinom pridobiva tudi izkušnje, kako se v prihodnje prilagoditi prometu, na kaj je potrebno biti pozoren in kako se v določeni situaciji odzvati. Starši imajo na voljo različne avtomobile, nekateri so cenejši, spet drugi nekoliko dražji.

Na ceno ne vpliva samo kakovost, vendar tudi znamka avtomobila ali traktorja. Če se odločimo za nakup kakšnega izmed bolj odmevnih znak, se moramo zavedati, da bodo tudi izdatki nekoliko višji (v smislu prvega nakupa), saj v prihodnje avtomobil ne predstavlja dodatnega stroška. Le v primeru poškodbe, ko je potrebno kupiti kakšnega izmed rezervnih delov. Avto ali traktor na pedala predstavlja v primerjavi s tistim na akumulator veliko nižji strošek in omogoča hitrejši otrokov razvoj motorike, saj je otrok aktivno vključen v sam proces vožnje.

Traktor na pedal otroka popelje v svet kmetovanja, saj lahko z njim koplje, naklada, razklada, itd.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.