Zaposlitev in finančna neodvisnost

zaposlitevZavedamo se, kako pomembna je finančna neodvisnost in vsak od nas si je seveda za to tudi želi.  Nekateri jo že imajo, spet drugi pa so v iskanju te. In sicer, zaposlitev je tista, i nam zagotovi finančno neodvisnost. Pomeni, da nismo odvisno od nobenega in nam dejansko ni potrebna pomoč za to, da bi si v življenju priskrbeli vsaj tisto najnujnejše. Seveda si želimo tudi priboljškov, občasno ali pogosto, ne glede na želje, finančna samostojnost nam jo tudi omogoči.

Za finančno neodvisnost poskrbimo lahko na različne načine. Odvisno je tudi od tega, kakšna oseba smo, koliko ambiciozni, ipd. Prav tako pa tudi ni vedno odvisno vse od nas in si želimo takšno zaposlitev, da bomo do te tudi prišli. Ampak vemo tudi, da to vedno ni lahko in če posplošujemo in sodimo po drugim, ugotovimo, da lahko to tudi traja nekaj časa. Ni pa nujno seveda in lahko do zaposlitve pridemo zelo hitro. To bomo seveda dosegli tudi z lastnim prizadevanjem saj križem rok in sedenjem ne bomo dosegli ničesar.

Zaposlitev sama po sebi je nekaj kar bi naj imeli vsi, pa vendar, ali je to tudi res? Ne, kajne? Vsekakor pa je res, da bomo sami najhitreje našli ustrezno. Ne smemo se zanašati na zavod za zaposlovanje ali druge zaposlitvene portale. Najbolje je, da spremljamo prosta delovna mesta in potem se nanje tudi pravočasno odzivamo.

Finančna neodvisnost je torej vse prej kot luksuz, je bolj nuja in potreba. Vsi bomo zagotovo bolj zadovoljni, če jo bomo imeli in nam ne bo potrebno skrbeti za vsak evro, kje ga pustimo. Pa četudi, vse dokler ne bomo našli zaposlitve, bo to oteženo. Zaposlitev je torej skoraj nujna, seveda, če ne želimo biti odvisni od raznih socialnih pomoči in drugih možnosti, ki so nam na voljo, če smo nezaposleni.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.