Varstvo pri delu poskrbi za boljše delovno okolje

Ste vedeli, da varstvo pri delu dejansko poskrbi za boljše delovno okolje? Po vsej verjetnosti s tega stališča na uredite varstva ni pomislilo prav veliko delodajalcev, saj vidi večina delodajalcev varstvo pri delu kot nek velik dodaten strošek in s tem dodatno oviro pri zaposlitvi novega zaposlenega. Dejansko zakon, ki ureja to področje, nalaga to kot obvezo. Morda bi kateri delodajalec varstvo pri delu sprejel popolnoma drugače, če to ne bi bilo obvezno v skladu z zakonom, vendar pa je seveda vprašanje, za koliko ljudi bi bilo poskrbljeno za varnost na delovnem mestu.

Kako lahko varstvo pri delu pomaga pri boljšem delovnem okolju?

Če se zaposli na točno določeno delovno mesto osebo, ki je za delo primerna iz vseh vidikov, ga stari zaposleni zagotovo bistveno bolje sprejmejo kot pa nekoga, ki je popolnoma nesposoben in delovni proces le ovira, nikakor pa nič ne prispeva vanj. Varstvo pri delu prav tako pomaga do tega, da delodajalec pozna vse nevarnosti, s katerimi se delavec sooča pri delu in tako delodajalec izvaja vse ustrezne potrebe za zaščito svojih zaposlenih. V tem primeru imajo seveda tudi delavci tisti pravi občutek, da delodajalcu nekaj pomenijo in se zato pri svojem delu maksimalno potrudijo. Kakršne koli delovne nesreče, če za varstvo pri delu ni ustrezno poskrbljeno, imajo za posledico, da delavci gledajo le na svojo varnost in kakšnih nalog niti ne želijo opraviti, pa čeprav so nujne. Prav tako varstvo pri delu poskrbi za to, da je stres manjši, saj se zaposleni ne ukvarjajo ves čas samo s tem, na katerem koraku se jim lahko kaj zgodi in posledično je tudi izgorelosti zaposlenih bistveno manj. Zdravo delovno okolje, za katerega poskrbi varstvo pri delu, posledično vpliva na manjšo izostalost z dela in delovna klima je zato mnogo boljša.

Zato delodajalci, raje razmislite, kako boste poskrbeli za počutje svojih zaposlenih in naj vam varstvo pri delu ne predstavlja nekega »bedastega« opravila, ki ga morda opravite le zaradi zakona.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.