Višina odškodnine

odškodninaBili ste udeleženi v prometni nesreči, doživeli ste poškodbo pri delu ali kakorkoli bili oškodovani na katerem od javnih prostorov in vam seveda za to pripada določena višina odškodnine. Odškodnina je torej znesek, katerega prejmete za poškodbo in morebitne posledice in prav od tega je odvisna tudi višina te.

Kako pa se določi višina, pa je predvsem odvisno od zavarovalnice,pri kateri uveljavljamo odškodnino. Ni vsaka poškodba enaka in velikokrat nam lahko katera od teh na žalost pusti tudi dolgoročne posledice, katere seveda potem moramo iz dneva v dan prenašati. In tako tudi odškodnina ni enaka za vsako poškodbo in vsaka poškodba ima določen znesek za odškodnino.

Če nam odškodnina pripada in v kolikšnem znesku, se običajno odloči prav zavarovalnica. Seveda bomo upali na najboljše in, da bo ta čim višja. Poškodbe si navsezadnje nismo zadali sami in smo mi tisti, ki smo oškodovani. Ponavadi moramo najprej vložiti vlogo za odškodnino. Če pa je odškodnina takšna ali pa predlog poravnave takšen, da se z njim ne strinjamo, pa je dobro se tudi pozanimati pri strokovnjakih in že v samem začetku pri oddaji vloge za odškodnino najeti te, da nas zastopajo v procesu pridobivanja odškodnine.

Vsak od nas bo v primeru poškodbe seveda pomislil na odškodnino, kar je seveda edino prav. In zato je prav, da če že lahko, da zahtevamo tisto, kar nam pripada. Navsezadnje zavarovalnicam plačujemo določen znesek za takšne primere, ne glede na to, ali smo kdaj uveljavljali odškodnino ali ne. In, če se zgodi, da smo je upravičeni, potem upamo, da bo višina tudi zadovoljiva. Zato je dobro, da nas pri tem zastopajo in nam svetujejo strokovnjaki. Teh je seveda kar nekaj na voljo in je dobro, da se vedno odločimo na podlagi njihovih dosedanjih izkušenj in tega, kaj nam lahko predlagajo oziroma namesto nas storijo.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.