Izbira osebnega trenerja

Osebnega trenerja si je pametno najeti že zaradi večje varnosti pri vadbi, saj je treba pravilno izvajati trening in vaje, da se ne poškodujete. Z osebnim trenerjem boste tudi hitreje in bolj učinkovito dosegli željeni cilj, saj bo za vas izbral primerne metode treninga, količine in intenzivnost. Zelo pomembna je individualna in celostna obravnava pri vadbi (obremenitve, vaje, prehrana, sanacija poškodb…), rednost, sistematičnost in progresivnost vadbe.

osebni-fitnes-trenerČe želite imeti dober trening mora biti strokovno voden, pomembna je analiza samega treninga in spremljanje treninga z meritvami. S pomočjo osebnega trenerja boste dosegli večjo koncentracijo pri vadbi in večjo motivacijo za vadbo, zaradi raznolikosti in pestrosti vadbe pa bo trening bolj zabaven in izvedljiv. Tako, da če želite imeti lepo postavi, biti fit, zdravi in imeti lepo oblikovano telo, si torej najemite osebnega trenerja.

Preden se odločite  za osebnega trenerja pa se morajte najprej odločiti kakšen je vaš cilj, to pomeni ali je vaš cilj, da želite shujšati, oblikovati telo, povečati agilnost, se le razgibati ali izboljšati tehniko določenega športa – in seveda to jasno povedati vašemu izbranemu osebnemu trenerju. Vsak osebni trener, ki je res dober trener upošteva posebnosti posameznika, to pomeni da zna sestaviti vadbeni program po vaši meri in se ne zanaša le na standardne tehnike. Najbolj pomembno pri vsem tem je, da bo trening učinkovit, ne glede na to, ali ste študent z žejo po velikih bicepsih, 60-letnica, ki sledi navodilom zdravnika po več gibanja ali mlada mamica, ki bi rada po porodu prišla čim hitreje nazaj v formo.

Pri izbiri osebnega trenerja morate bit pazljivi, da res izberete pravega. Osebni trener vam ne sme sestaviti treninga, da boste več dni v bolečinah ali da bo trening prezahteven za vas. Zagotovo je normalno nekaj utrujenosti, ampak vas to ne bi smelo ovirati pri normalnih opravilih. Ne sme vam svetovati oziroma zahtevati od vas, da jemljete zdravila, dodatke, zelišča brez, da bi se predhodno posvetoval z vašim zdravnikom.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.