Kako sodni tolmač za angleški jezik obračunava delo?

Večkrat potrebujete sodne prevode za angleščino, ki jih opravlja sodni tolmač za angleški jezik, pa vam nikakor ni jasno, kako sodni tolmač za angleški jezik to obračunava? Hkrati pa potrebujete sem ter tja tudi sodne prevode v druge jezike in vas vse skupaj še toliko bolj bega? Vsekakor, nič ni slabšega od tega, da kot kupec dvomite o pravičnosti sistema obračunavanja, zato je vsekakor prav, da ugotovite pravi način. Praviloma sodni tolmač za angleški jezik obračuna svoje prevode glede na število avtorskih strani, kar pomeni, da je vsakih 1500 znakov brez presledkov ena avtorska stran. Vendar pa je tu še nekaj izjem.

Poglejmo, katere so izjeme, ki so precej pogoste in s katerimi sodni tolmač za angleški jezik največkrat zmede stranke

V kolikor je besedilo krajše od ene avtorske strani, potem praviloma vsak sodni tolmač za angleški jezik zaračuna kar eno avtorsko stran. Če je besedilo res kratko, potem da kakšen sodni tolmač za angleški jezik popust, spet drugi pa žal ne, saj se nekateri držijo povsem določenega načela. Je pa takšnih tolmačev na srečo bolj malo. Tudi kar se tiče nepovezanih besedil v enem naročilu, se večinoma vsak sodni tolmač za angleški jezik odloči, da bo vse skupaj seštel in določil tako obseg, so pa seveda spet takšni, ki pravijo, da je vsako besedilo svoje, zato tudi če je krajše od ene avtorske strani, računajo pač kar eno celo avtorsko stran. Nekako tako lahko zaključimo in povzamemo, da se večinoma držijo kar pravila najmanj ena avtorska stran. Lahko se dobi kakšen popust za manjši obseg, vendar pa je to bolj izjema kot pravilo.

Kljub temu pa vas po vsej verjetnosti prav gotovo muči še nekaj, in sicer kaj v primeru večjega obsega besedil. Vsekakor je najbolje, da se sodni tolmač za angleški jezik izbere pri prevajalski agenciji, saj tam sodelujejo le s tistimi tolmači, ki so vsaj nekoliko fleksibilni v ceni. Tako boste tudi za krajša besedila od ene avtorske strani dobili popust, prav tako pa tudi za več besedil, ki niso povsem povezana, obračun praviloma ne bo za vsako stran, ampak za vse strani skupaj.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.